80’lerden günümüze babaların arabaları

Çoğu çocuğun belleği babaları ve onların arabalarının derin anılarıyla doludur. Birlikte yolculuktan araç sürmeyi öğrenmeye kadar birikmiş izler vardır. İşte 80’lerden itibaren babaların 10 arabası.

DUVAR- Hayatta olsun veya olmasın, öncelikle herkesin babalar günü kutlu olsun. Birçok toplumda olduğu gibi babalığa içkin hale gelmiş kültürel kodlar bizde de mevcut. Baba deyince çocuklar için akla ilk gelenler, koruyucu, sığınılan, dayanıklı, öğretici, müşfik ve ev dışı dünyayla bağlantıyı sağlayan olarak sıralanabilir.

 Dışarıyla bağlantının en önemli aparatı da arabalarıdır. Erkek zihin dünyasında sahip olduğu aracın kendini yansıttığını düşünerek özdeşleşme hissi de sıkça görülen bir durum. Örneğin gençken otomobilde hız ve performansa önem verilirken, orta yaşa yaklaşan babalar için sağlamlık, ekonomiklik ve yeterli kapasitede olmak gibi özellikler öne çıkıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?