80'lerin tekleyen yaşamı Fol Sinema'da

Solakhan'ın unutulan filmi Tekerleme Fol Sinema'da. Film Çevik'in sunumuyla gösteriliyor.

Abone ol

DUVAR - Merlyn Solakhan'ın ilk filmi olan, başrollerini Mustafa Irgat ile Zümrüt Pekin'in paylaştığı Tekerleme, 1986 yılında Berlin Film Festivali'nde gösterilmiş, ardından da unutulmuş bir yapıt.

.

Dönemin politik gerçekçi filmleri arasında pek rağbet görmeyen film Fol Sinema'nın kurucusu Burak Çevik'in araştırmasıyla yeniden gündemde. Tekerleme, 25 Şubat Cumartesi günü Fol Sinema tarafından Aynalı Geçit'te gösterilecek.

'SOLAKHAN FİLMLERİNİN TÜRKİYE SİNEMASINDAKİ YERİ'

Filmden önce Burak Çevik’in SALT Araştırma Fonu ile desteklenen 'Merlyn Solakhan'ın Filmlerinin Türkiye Sinemasındaki Yeri' başlıklı araştırmasının bir sunumu gerçekleşecek.

Çevik film hakkında şunları söylüyor: "1985 yılı. Türkiye'deki askeri darbeden beş yıl kadar sonra bir kadın, İstanbul sokaklarında dolaşıyor. Tekinsizlik insanları ve tüm şehri sarmış durumda, eksik olan bir şeyler var. Arkadaşlıklar, havadan sudan sohbetler, bıkkınlık, arayış, yitiş ve ardından bir umut adaya gidiş. Tüm bunlardan geriye kalan ne? Belli ki o dönem rağbet gören politik gerçekçi filmler karşısında bir kaba konulamamış, etiketlenip rafa kaldırılamamış. Oysa filme bugünden bakmak bize bambaşka anlamlar sunuyor."

Gösterimde yer sınırı olduğu için buradan üzerinden kayıt yaptırmak gerek.