81 ilde eş zamanlı pedal çevirdiler

‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla yapılan 11’inci Yeşilay Bisiklet Turu, Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı gerçekleşti.

Abone ol

DUVAR - Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu binlerce bisikletseveri buluşturdu. Sporu daha geniş kitlelere yaymak için her ay bisiklet turları düzenleyen Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenlediği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na ilgi büyüktü. 

11. Yeşilay Bisiklet Turu’nun İstanbul etabı saat 10.30’da İstanbul Valisi Davut Gül’ün startıyla Sarayburnu’ndan başlayarak Yedikule Sahil Yolu, Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü güzergahında seyrederek Sepetçiler Kasrı’nda tamamlandı. Turun İstanbul ayağına 2 bine yakın bisikletsever katıldı.

Toplam 2073 lisanslı sporcusu bulunan ve Türkiye genelindeki sayısı 110’a ulaşan Yeşilay Spor Kulüplerinin ve bisikletseverlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla düzenlenen tur, 81 ilin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisikletseverleri bir araya getirdi. 

Ankara’da Eymir Gölü, İzmir’de Cumhuriyet Meydanı, Antalya’da Boğa Çayı, Edirne’de Selimiye Camii önü, Konya’da Meram Devlet Hastanesi, Trabzon’da Akyazı Stadı, Gaziantep’te Üniversite Meydanı ve Erzurum Kalesi’nin önünden başlayan tura Türkiye genelinde 10 bine yakın bisikletsever katıldı.