81 yaşındaki sapanlı saldırı şüphelisi, serbest kaldıktan bir gün sonra öldü

ABD'de yaklaşık 10 yıldır sapan ve bilyelerle mahallesindeki ev ve araçlara zarar verdiği iddia edilen 81 yaşındaki bir erkek, gözaltından kefaletle serbest bırakıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Azusa bölgesinde 9 yılı aşkın bir süre boyunca mahallesine sapan ve bilyelerle zarar verdiği iddia edilen ve gözaltına alınan 81 yaşındaki bir erkek, kefaletle serbest bırakıldıktan bir gün sonra yaşamını yitirdi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Prince King isimli şüpheli, 9 yılı aşkın zaman boyunca Azusa'daki ev ve araçların camlarını sapan ve bilyelerle kırdığı gerekçesiyle salı günü ifade vermiş, ifadesinde atılı suçları reddetmişti. Los Angeles Adli Tıp Kurumu, çarşamba günü bir açıklama yaparak, Prince'in özel bir hanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Şüphelinin hangi sebeple hayatını kaybettiği ise henüz netlik kazanmadı.

EVİNDE SAPAN VE DEMİR BİLYELER BULUNDU

81 yaşındaki kişinin kalp ve sinir sistemi sorunları yaşadığı ve rahatsızlıkları sebebiyle ilaç kullandığı ifade edildi. Azusa Emniyet Müdürlüğü'nden Jake Bushey, cumartesi günü yaptığı açıklamada, detektiflerin, fırlatılan bilyelerin çoğunun şüphelinin arka bahçesinden fırlatıldığını tespit ettiğini, şüphelinin yakınlardaki evlerin camlarını kırdığını ve araçlara zarar verdiğini bildirmişti. Emniyet'in açıklamasında, yaklaşık 10 yıldır düzenlenen saldırılarda onlarca kişinin mağdur olduğu ifade edilmişti. Emniyet, açıklamasında ayrıca sapanla atılan nesneler sebebiyle pek çok kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşmıştı. 

Bushey, Güney Kaliforniya Haber Grubu'na yaptığı açıklamada, bu durumun yıllardır devam ettiğini, çünkü şüphelinin kim olduğunu tespit edemediklerini bildirdi. Polis yetkilisi, bu eylemlerin 'kasıtlı zarar' dışında bir saikinin olduğunu tespit etmediklerini belirtti. Prince'in konutunda yapılan aramada, bir sapan ve metal bilyeler bulunmuştu. Polis, evde kaç bilye bulunduğu hakkında ise detaylı bilgi paylaşmamıştı. 

28 Mayıs Salı günü hakim karşısına çıkarılan King Prince'in saldırılarda mağdur olan evlerden yaklaşık 180 metre uzak durmasına hükmedilmiş ve mağdur olduğunu iddia eden kişilerle hiçbir şekilde iletişime geçmemesine karar verilmişti. Kefaletle serbest bırakılan, ardından yaşamını yitiren adamın 17 Haziran'da duruşması vardı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)