9 gün önce sele kapılan işçiyi arama çalışmasına sağanak nedeniyle ara verildi

Erzurum'da HES inşaatında çalışırken sele kapılan Mustafa Aksöyek'i arama çalışmaları, sağanak ve sel tehlikesi nedeniyle durduruldu.

Abone ol

DUVAR - Erzurum'un İspir ilçesinde 9 gün önce tünelde sele kapılan işçi Mustafa Aksöyek'i arama çalışmalarına, bölgede etkili olan sağanak ve sel tehlikesi nedeniyle ara verildi.

Çamlıkaya Mahallesi'nde 9 gün önce akşam saatlerinde etkili olan sağanakta, bölgede yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) tünelinde çalışan Mustafa Aksöyek (39) sele kapıldı.

Aksöyek'i bulmak için Jandarma Arama Kurtarma (JAK), itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince başlatılan arama çalışmalarına, bugün etkili olan sağanak sonrası oluşabilecek sel nedeniyle ara verildi.

Bölgede hazır bekletilen ekip, hava koşullarının düzelmesi durumunda arama çalışmasına devam edecek.

İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, bölgede etkili olan yağışın arama çalışmalarında aksamalara neden olduğunu söyledi.

Coşkun, "Olması muhtemel sel tehlikeleri nedeniyle Aksöyek'i arama çalışmalarına bir süre ara verildi. Hava koşullarının iyileşmesi durumunda her an hazır beklemekte olan ekip arama çalışmasını sürdürecek" diye konuştu. (ERZURUM/AA)