9 ilde suç örgütü operasyonu: 45 kişi hakkında gözaltı kararı

Adana'da yürütülen soruşturma kapsamında 45 kişi hakkında, suç örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltı kararı verildi. 9 ilde düzenlenen baskınlarda şüphelilerden 37'si gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Adana merkezli olarak 9 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda 37 şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurt dışındaki bazı firmaları ayçiçeği yağı satma vaadiyle 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen zanlıları yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda yürütülen soruşturmada, savcılık 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ekipler Adana merkezli 9 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonla suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Sait Y. ile oğlu Mehmet Turbe Y'nin de arasında olduğu 37 şüpheliyi, "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" iddiasıyla gözaltına aldı.

Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü.

Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında arama yapılırken, suçtan elde edildiği değerlendirilen şüphelilerin hesaplarındaki 50 milyon lira ile İstanbul, Mersin ve Şırnak'ta 7 daire, 5 araç ve 763 metrekare arsaya tedbir kararı koydurulduğu belirtildi.

SORUŞTURMA, FRANSIZ FİRMASININ ŞİKAYETİYLE BAŞLADI

Bir Fransız firmasının yaklaşık 8 ay önce 2,5 milyon dolar ve 3,5 milyon Euro dolandırıldığı yönündeki şikayeti üzerine soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

Sait Y’nin oğlu Mehmet Turbe Y’nin sosyal medya aracılığıyla yurt dışındaki müşterilere ulaştığı, daha sonra zanlıların Adana’ya gelen müşterilere Yakapınar Mahallesi’ndeki bir fabrikayı gezdirerek güven verdikleri ve eğlence mekanlarına götürerek anlaşma sağladıkları öne sürüldü.

Anlaşmanın ardından zanlıların paranın bir kısmını aldıkları, kalan kısmını da sipariş edilen yağların sahte belgelerle gümrük işleminin yapılmış gibi gösterilerek tahsil edildiği belirtildi.

Çukurova ilçesindeki bir villada yakalandığı öğrenilen Sait Y’nin benzer dolandırıcılık olaylarından suç kaydı bulunuyor.

Polis, adreslerinde bulunamayan 12 zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.