9 yıldır beklenen 10 Ekim Anıtı açılıyor

Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenlerin asınına 10 Ekim Anıtı açıldı. Anıtta 3 tema yer alıyor.

Abone ol

ANKARA - Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarının ısrarla talep ettiği 10 Ekim Anıtı, katliamın 9’uncu yıldönümünde katliamın gerçekleştiği yere dikiliyor.

ANIT METİN YURDANUR İMZALI

Açılışı yarın gerçekleşecek olan anıt, Ankara’da çok sayıda heykelde imzası bulunan usta heykeltraş Metin Yurdanur imzasını taşıyor.

‘BARIŞ İÇİN CANINI VERENLERİ ASLA UNUTMAMALIYIZ’

“10 Ekim’de barış için canını verenleri asla unutmamalıyız. Bu anıt bu yüzden çok önemli” diyen Yurdanur, anıtta üç temanın yer aldığını söyledi. Birinci temanın annelerin çığlığı, ikinci temanın barış güvercini, üçüncü temanın da hayatını kaybeden 104 insanın isimleri olduğunu ifade eden Yurdanur, sade bir kompozisyon oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

‘BU ANIT YALNIZ ANKARA İÇİN DEĞİL TÜM İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ’

Anıtın yalnız aileler için değil tüm Ankara, tüm Türkiye ve tüm insanlık için çok önemli olduğuna vurgu yapan Yurdanur, “Bugün dünyanın pek çok coğrafyasında siviller öldürülüyor. Savaşa hayır diyen barış isteyen tüm insanlar için yapıldı bu anıt” ifadelerini kullandı.

'HERKESİN İÇİNE SİNEN BİR ESER OLDU'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sene başında anıtın yapılması talebini ilettiği an harekete geçtiklerini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Anıtı Gar Katliamı konusunda çok duyarlı bir sanatçı olan Metin Hoca tasarladı. Son derece görkemli ve herkesin içine sinen bir eser oldu” diye konuştu.

7 metre yüksekliğindeki 10 Ekim anıtı, Ankara Gar meydanına yerleştirilecek. 9 Ekim’de gerçekleşecek anıtın açılışına aralarında siyasi partilerin genel başkanlarının da olduğu çok sayıda isim katılacak.