92 yaşındaki kadın ile 15 günlük bebek virüsü yendi

Türkiye'de korona virüsü bulaşan kişi sayısı ve can kayıpları hızla artarken, sevindirici haberler de geliyor. Çanakkale'de 92 yaşındaki kadın ile Bingöl'de 15 günlük bebek tedavilerinin ardından bugün alkışlarla taburcu edildi.

Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Çalköy köyünde yaşayan 92 yaşındaki Bahriye Kaya, 31 Mart'ta pandemi hastanesi olarak hizmet veren Çan Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan Kaya'nın korona virüsü testleri pozitif çıktı. Kaya, yoğun bakım servisinde 9 gün süren tedavisinin ardından, 5 gün de normal serviste tedavi gördü.

Tedaviye olumlu yanıt veren Kaya, sağlığına kavuşması üzerine taburcu edildi. Acil servisten, sağlık çalışanlarının alkışları arasında sedyeyle çıkarılan yaşlı kadın ambulansa alınarak evine götürüldü.

Fotoğraf: AA

BİNGÖL'ÜN EN KÜÇÜK HASTASI TABURCU EDİLDİ

Bingöl'de, bir yakınında korona virüsü tespit edilen Z.E, doğum yapmak için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Başarılı bir şekilde doğum yaptırılan kadının virüs testi negatif, bebeğininki ise pozitif çıktı.

Henüz adı bile konmadan tedaviye alınan bebek, 15 günün ardından hastane personellerinin alkışları arasında taburcu edildi. Bu arada tedavisi tamamlanan bebek ve annesinin karantina süreçlerinin, evlerinde 14 gün daha devam edeceği belirtildi. (AA)