93 yaşındaki milyarder Rupert Murdoch beşinci kez evlendi

Rupert Murdoch, Kaliforniya'nın Bel-Air kentindeki bir üzüm bağında düzenlenen törenle 67 yaşındaki emekli moleküler biyolog Elena Zhukova ile evlendi.

Abone ol

DUVAR - Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, bir süredir birlikte olduğu partneri 67 yaşındaki emekli moleküler biyolog Elena Zhukova ile evlendi. 93 yaşındaki Murdoch'ün beşinci evliliği için, Kaliforniya'nın Bel-Air kentindeki bir üzüm bağında tören düzenlendi. Çift, geçtiğimiz aylarda nişanlandıklarını açıklamıştı. Zhukova aynı zamanda, Rus milyarder Roman Abramoviç'in eski eşi Dasha Zhukova'nın da annesi.

Murdoch, uzun yıllar Wall Street Journal, New York Post ve Fox News gibi yayın organlarını barındıran Fox Corporation ve News Corp'un başkanlığını üstlendi. ABD merkezli Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre net serveti 9,77 milyar dolar olan Murdoch, kasım ayında her iki kuruluşun başkanlığından ayrılacağını ve görevini Lachlan'a devredeceğini açıklamıştı. Murdoch, o dönemde News Corp'ta 'aktif bir rol oynamaya devam edeceğini' ve iki şirketin fahri başkanı olarak görev yapacağını söylemişti. 

Murdoch en son eski süpermodel Jerry Hall ile evlenmişti. Çift, 2022'de boşandı. Murdoch, Mart 2023'te Ann Lesley Smith'e evlenme teklif etti ancak nişan bundan iki hafta sonra iptal edildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)