AA: Ünsal Ban'ın Yunanistan'a kaçış planı ortaya çıktı

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu ve gözaltına alınan Ünsal Ban'ın yakalanmadan önce Malta bandralı bir yatla Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın yakalanmadan önce Yunanistan'a gitmeye çalıştığı iddia edildi.

AA'nın güvenlik kaynaklarından aktardığına göre, yurt dışına kaçmaya çalıştığı iddia edilen sırada Ban, Milas'a kendisine ait olmayan ve daha önce kullanmadığı bir araçla geldi. Ban'ın Muğla'ya gelişi sırasında polis kontrol noktalarından kurtulmak için farklı güzergâhlar kullandığı belirtildi.

Habere göre, Ban'ın, Muğla'ya ulaştığında bir yat ile Yunanistan'a kaçacağı tespit edildi. Malta bandralı yatın kaptanının, Yunan kara sularına bıraktığı yata bağlı küçük sürat motoruyla Bodrum Marina'ya geleceği, buluşmanın ardından Ünsal Ban'ın sürat motoruyla yata geçeceği öne sürüldü.

KAPTAN VE MÜRETTEBAT DA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, yatın kaptanının ve mürettebatının Ban'ın şirketlerinde çalışma kaydı bulunduğu iddia edildi. Kaptan ve mürettebat da polis ekiplerince gözaltına alındı.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI 

Bu arada Ünsal Ban, sabah saatlerinde kara yolu ile Ankara'ya getirildi. Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğine götürülen Ban'ın işlemlerinin tamamlaması için bir günlük ek gözaltı süresi verildi. Ünsal Ban hakkında, 'boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj' suçlamaları bulunuyor. (HABER MERKEZİ)