AB aşı için şimdiden şırınga planı yapıyor

Avrupa Birliği, korona virüsü aşısının bulunması halinde malzeme eksikliği yaşanmaması için şimdiden plan yapmaya başladı. Birlik üyelerinin şırınga ve diğer malzemelerinin stokları konusunda Brüksel'e bilgi vermesi, ortaklaşa şırınga alımının gözden geçirilmesi istendi.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği, Covid-19'a karşı bir aşı geliştirilmesi halinde, başta şırınga olmak üzere gerekli malzemelerde eksiklik yaşanmaması için üyelerini şimdiden önlem almaya çağırdı. AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, ortak alım hamlesinin gözden geçirilmesi istendi.

Komisyon'un geçtiğimiz hafta üye ülkelerden uzmanlarla gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin açıklamada, "Covid-19 aşıları, geliştirildikten sonra, şırınga ve diğer malzemeler olmaksızın gelebilir. Eksiklik yaşanabilir" denildi. AB Komisyonu'nun söz konusu toplantıda, üye ülkelerin şırınga, alkol, silme bezi ve maske gibi koruyucu malzemeler açısından stok verileri hakkında bilgi aldığı belirtiliyor.

Buna göre toplantıda, AB üyelerinden bu malzemelerin ortaklaşa alınması fikrini gözden geçirmesi de istendi. İtalya ve Hollanda'nın temsilcilerinin bu fikre sıcak baktığı belirtildi. Toplantıda, Covid-19 vakaları ile mevsimsel grip vakalarının eş zamanlı artmaması için üye ülkelerden bu yıl daha fazla grip aşısı yapmaları da talep edildi. (DIŞ HABERLER)