AB dönem başkanı küfretti

Slovakya Başbakanı Robert Fico, ülkesinin AB dönem başkanlığında yolsuzluk yaptığına ilişkin sorular karşısında kontrolünü kaybetti. Fico gazetecilere, "İçinizden bazıları çok pis ve Slovak karşıtı olan o...pular" dedi.

Abone ol

DUVAR - AB dönem başkanı Slovakya'nın Başbakanı Robert Fico, gazetecilerin yolsuzlukla ilgili sorularına sinirlenince küfür etmeye başladı. Fico'ya, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün gazeteci Zuzana Hlavkova'nın gündeme getirdiği yolsuzluk suçlamaları soruldu.

'Slovakya'nın AB dönem başkanlığı döneminde kamu ihalelerinde yolsuzluk yapılıp yapılmadığı' hakkındaki sorulara öfkelenen Fico, şu 'yanıtı' verdi: "İçinizden bazıları çok pis ve Slovak karşıtı olan or…lar, bu sözlerimin de arkasındayım. Sizler bilgilendirmiyorsunuz, sadece hükümetle savaşıyorsunuz." dedi. Fico, iddiaların Slovakya'nın AB dönem başkanlığını lekelemeyi hedeflediğini öne sürdü.

İddiaları ortaya atan gazeteci Hlavkova, Slovakya'nın AB dönem başkanlığı sırasında kültürel etkinlikler düzenlemekle görevli ekibin üyesiydi. Hlavkova, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'yle düzenlediği basın toplantısında, bir etkinlik için Fico'nun partisi Smer'e yakın bir kurumla çalışması konusunda baskı gördüğünü öne sürdü. Hlavkova, Slovakya'nın dönem başkanlığını kutlamak için düzenlenen konserin de kamu ihalesine çıkmadan organize edildiğini, harcamalarının kasten yüksek gösterildiğini savundu. (Dış Haberler)