AB, koronada ikinci dalgaya karşı grip önlemlerini artırıyor

Avrupa Komisyonu'ndan AB üyesi ülkelere aşı çağrısı: Hastaneler grip salgını ile ikinci bir korona dalgasını kaldıramaz. Bu sene grip aşısı kampanyalarına daha erken başlayın.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Komisyonu, sonbahar aylarında grip ve Covid-19 salgınlarının çakışmaması için üye devletleri bu sene grip aşısı kampanyalarına daha erken başlama çağrısında bulundu. Üye devletlerden, grip aşılarına yaz sonunda başlamaları ve bu yıl daha kapsamlı kampanyalar yürüterek her zamankinden daha fazla doz aşı yapılması istendi.

Komisyon açıklamasında, "Mevsimler grip ve Covid-19 salgınlarının eş zamanlı yaşanması, sağlık sistemleri üzerinde ciddi baskı yaratacaktır" denildi. Açıklamada, hastanelerin korona salgınının zirve yaptığı mart ve nisan aylarındaki yoğunluğu bir daha yaşamaması için önlemler alınması istendi; olası bir ikinci Covid-19 dalgasına karşı da önlemler sıralandı.

Komisyon, AB üyesi ülkelere korona virüsü testlerini artırma ve daha kapsamlı temas takip sistemleri uygulama çağrısında da bulundu. (DIŞ HABERLER)