AB: Mülteciler pazarlık aracı olarak kullanılamaz

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Moskova'daki görüşmenin ardından açıklanan ateşkes anlaşmasını 'olumlu karşıladıklarını' söyledi. Borell, Türkiye'deki mülteciler için para yardımı yapmayı değerlendirdiğini ama 'mültecilerin pazarlık aracı olarak kullanılmasını kabul edilmeyeceğini' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Moskova ile Ankara arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi ve AB'nin artık 'sivillerin acı çekmemeleri için' yardımlarını hızlandırabileceğini söyledi.

Borell, "Ateşkes iyi bir haber. Nasıl ilerleyeceğini göreceğiz, ama bu İdlib halkına yönelik insani yardım ulaştırılması için bir ön koşul" dedi. İdlib'de olası 'uçuşa yasak bölge' uygulanması sorulduğunda ise Borell, 'çabalarımızı insanı tarafa yoğunlaştırılması gerektiğini' söyledi.

'TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE BÜYÜK BİR YÜK VAR'

Borell, AB'nin, Türkiye'deki mülteciler için para yardımı yapmayı değerlendirdiğini ama 'mültecilerin pazarlık aracı olarak kullanılmasını kabul edilmeyeceğini' söyledi. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Borell, "Bunu düşüneceğiz" ifadelerini kullandı. Borell, "Türkiye'nin üzerinde büyük bir yük var... bunu anlamalıyız. Fakat aynı zamanda, mültecilerin bir baskı aracı olarak kullanılmasını kabul edemeyiz" dedi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)