AB savunma bakanları gizli toplantıyı savunamadı: Gazeteci sızdı

Daniel Verlaan isimli Hollandalı bir gazeteci, Avrupa Birliği savunma bakanlarının Zoom üzerinden gerçekleştirdiği gizli toplantıya sızdı. Bakanların şaşkınlığa uğradığı anlar görüntülere yansırken, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Nasılsın? Şu anda gizli bir konferansa girdiğini biliyor musun?" diyerek gazeteciyi selamladı.

Abone ol

DUVAR - Hollandalı bir gazeteci, Avrupa Birliği (AB) savunma bakanlarının gerçekleştirdiği gizli Zoom toplantısına sızdı. Toplantıya el sallayarak katılan Daniel Verlaan isimli gazeteciyi AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell "Nasılsın? Şu anda gizli bir konferansa girdiğini biliyor musun?" diyerek karşıladı. 

"Evet. Toplantınızı böldüğüm için üzgünüm, şimdi ayrılıyorum" yanıtını veren gazeteci, Borrell'in "Bu ceza gerektiren bir suç. Polisler gelmeden bağlantıyı kesmelisiniz" ifadelerinin ardından konferanstan ayrıldı. Bakanların şaşkınlığa uğradığı anlar da görüntülere yansırken, konferans görüşmesi 'güvenlik açığının ihlal edilmesi' nedeniyle iptal edildi.

RTL Nieuws adlı kanalda çalışan Verlaan'ın, Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld Twitter paylaşımında görünen fotoğraftan toplantı bilgilerine ulaştığı ve Zoom konferansına erişim sağladığı kaydedildi.  (DIŞ HABERLER)