AB temsilcisinden Erdoğan'a: Sınırlarındaki gelişmeler kabul edilemez

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Borrell, Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin 'kabul edilemez' olduğunu söylediğini ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin 'kabul edilemez' olduğunu aktardığını söyledi. Göç krizi ve İdlib'deki durumu görüşmek üzere Ankara'da bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Erdoğan ile 'uzun ve faydalı' bir görüşme yaptıklarını söyleyen Borrell, Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin 'kabul edilemez' olduğunu söylediğini belirtti. Borrell, Türkiye'den mültecilerin ve sığınmacıların sınırlara doğru daha fazla göç etmesini desteklememesini istedi.

İdlib'de Türk askerlerinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Türkiye, Avrupa'ya geçmek isteyen mültecileri durdurmayacağını açıklamış, sınıra büyük bir göç akını başlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell de katıldı. (AA/Sputnik)