ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abone ol

DUVAR - İran'a saldırıya hazırlanan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü.

AA'nın aktardığına göre, İsrail Başbakanlık Ofisi'nin X hesabından yapılan paylaşımda, Netanyahu'nun ekibiyle Biden ile telefonda görüşmesinin başladığı bilgisiyle bir fotoğrafa yer verildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin ise henüz bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan İsrail basını, görüşmenin tamamlandığını ve 50 dakika sürdüğünü belirtildi.

BEYAZ SARAY: GÖRÜŞME VERİMLİ GEÇTİ

Biden-Netanyahu görüşmesine ilişkin değerlendirmeler yapan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, görüşmenin "doğrudan" ve "verimli" bir görüşme olduğunu söyledi.

Görüşmenin yaklaşık 30 dakika sürdüğünü belirten ve fazla detaya girmeyen Jean-Pierre, "Başkan ile İsrail Başbakanı arasındaki görüşmede tabii ki birçok konuyu ele aldılar, birazdan yazılı açıklama yapacağız. İsrail ile İran'ın son saldırısına nasıl karşılık verecekleri hakkında görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Jean-Pierre ayrıca, Biden'ın kapalı kapılar ardında Netanyahu hakkında küfürlü ifadeler kullandığı iddiasını içeren ve ABD'de 15 Ekim'de piyasaya çıkacak Bob Wodward'un kitabı hakkında da yorum yapmaktan kaçındı. Jean-Pierre, Biden'ın Netanyahu için küfürlü ifadeler kullanıp kullanmadığı sorusuna, "Herhangi bir şeyi doğrulayamam" cevabını verdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirmesine ilişkin görüşü de sorulan Beyaz Saray Sözcüsü, bu konuda bir yorum yapmayacağını ifade etti.

İsrail'in Walla haber sitesi, gün içinde Netanyahu ile Biden'ın telefon görüşmesinde İsrail'in İran'ın füze saldırısına vereceği yanıtı ele alacağı ifade edilmişti. Netanyahu ile Biden'ın görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarını da konuşacağı kaydedilmişti.

Bugün gerçekleşen görüşmenin, aralarında 'soğuk rüzgarlar estiği' söylenen Netanyahu ile Biden'ın yaklaşık 2 ay sonra ilk telefon görüşmesi olduğu ifade edildi.

Walla'ya konuşan ve adı açıklanmayan yetkililer, İsrail'in misillemesinin "önemli" olmasını beklediklerini ve İran'daki askeri hedeflere hava saldırılarının yanı sıra bir dizi suikastı da içerebileceğini ileri sürmüştü.

(ANADOLU AJANSI)