ABD Başkanı Biden'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi sözü

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden, gelişmiş hava savunma sistemleri dahil, Ukrayna'ya kendisini savunması için gereken desteği sürdürme sözü verdi" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden, gelişmiş hava savunma sistemleri dahil, Ukrayna'ya kendisini savunması için gereken desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi. İki liderin telefon görüşmesi, Rusya ile Kırım arasındaki Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın ardından Vladimir Putin'in Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik denizden, havadan ve karadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmasının ardından geldi. 

'ABD, UKRAYNA'YA YARDIM SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın 'sivil hedefleri vuran anlamsız saldırılarını' kınadığını söyleyen Biden'ın Ukrayna'ya gelişmiş hava savunma sistemi tedarik etme sözü verdiği belirtildi. Açıklamada, "Biden, gelişmiş hava savunma sistemleri dahil, Ukrayna'ya kendisini savunması için gereken desteği sürdürme sözü verdi" denildi. Beyaz Saray'ın aktardığına göre ABD Başkanı, Zelenskiy'e 'Rusya'yı savaş suçlarından sorumlu tutmaya ve Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edeceklerini' söyledi.

'HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ, BİR NUMARALI GÜNDEM MADDESİ'

Zelenskiy ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, savunma iş birliğinde 'bir numaralı gündem maddelerinin' hava savunma sistemleri olduğunu dile getirdi. 

Ukrayna Acil Servisi, saldırılar nedeniyle aralarında başkent Kiev ve Lviv'e bağlı bölgelerin de bulunduğu 301 yerleşim birimine elektrik verilemediği duyurmuştu. Yetkililer, 19 kişinin öldüğünü ve 105 kişinin yaralandığı belirtti. Reuters haber ajansı, söz konusu açıklamaların doğrulanamadığını aktarıyor. (DIŞ HABERLER)