ABD Başkanı Joe Biden'dan Ukrayna'ya sürpriz ziyaret

ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümü öncesi Ukrayna'nın başkenti Kiev'e önceden duyurulmamış bir ziyaret gerçekleştirdi. Biden burada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü.

Abone ol

DUVAR - Polonya'ya gitmek üzere bugün ABD'den ayrılan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. 

ABD Başkanı Biden, 20-22 Şubat'ta Polonya'ya yapacağını açıkladığı ziyaretten önce, Rusya-Ukrayna savaşının 24 Şubat'taki yıldönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığı'na ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenskiy ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı.

'UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR KONUSUNU GÖRÜŞTÜK'

Reuters'ın haberine göre, Biden'ın ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Zelenskiy, ziyaretin 'tüm Ukraynalılara desteğin oldukça önemli bir işareti olduğunu' söyledi. Zelenskiy ayrıca Biden'ın ziyareti sırasında 'uzun menzilli silahlar' konusunu görüştüklerini kaydetti. 

Zelenskiy, sosyal medya hesabından da Biden'ın ziyaretine ilişkin fotoğraflı bir paylaşım yaptı. Zelenskiy, paylaşımında, "Biden, Kiev'e hoş geldiniz. Sizin ziyaretiniz bütün Ukraynalılar için çok önemli destek göstergesidir" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN UKRAYNA'YA 500 MİLYON DOLARLIK EK ASKERİ YARDIM

Beyaz Saray da konuyla ilgili açıklamasında Joe Biden'ın Rusya'ya 'daha fazla yaptırım ve Ukrayna için askeri destek açıklayacağını' kaydetti.

Joe Biden da Kiev'de yaptığı konuşmada ABD'nin Ukrayna için 500 milyon dolar değerinde yeni bir askeri destek paketi açıklayacağını ve söz konusu paketin Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Roket Sistemi için daha fazla mühimmatı da içereceğini açıkladı. 

Ziyaret sırasında hava saldırısı sirenleri çalsa da Biden'ın Kiev ziyareti sırasında Rusya'nın düzenlediği herhangi bir hava saldırısı rapor edilmedi. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kiev'e yaptığı ziyaret, Biden'ın savaşın başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana ülkeye yaptığı ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. (DIŞ HABERLER)