ABD, Erdoğan'a neden öfkeli?

Türkiye'nin tüm itirazlarına karşın ABD Suriye'de YPG ile işbirliğini güçlendirerek sürdürüyor. The Atlantic Council’in Ortadoğu Merkezi direktörü olan Frederic Hof’un dün yayımladığı makalesinde altını çizdiği önemli bir ayrıntı, bu kararında ABD’li askerlerin Türkiye’ye bakışlarında meydana gelen önemli bir kırılmanın da rol oynadığını gösteriyor.

Abone ol

DUVAR - Rakka operasyonu için artık geri sayım başladı. ABD Bakanı Trump, bu amaçla YPG'nin ana unsuru olduğu SDG'ye ağır silahlar verilmesini öngören kararnameyi imzaladı. Hürriyet yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinde, Türkiye'nin tüm itirazlarına karşın ABD'nin bu politikasının nedenlerin irdeledi:

"....ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından The Atlantic Council’in Ortadoğu Merkezi Direktörü olan Frederic Hof’un dün yayımladığı makalesinde altını çizdiği önemli bir ayrıntı, bu kararında ABD’li askerlerin Türkiye’ye bakışlarında meydana gelen önemli bir kırılmanın da rol oynadığını gösteriyor

...Ankara’nın Kobani’deki savaş sırasında mesafeli bir şekilde durması bazı Amerikan askeri çevrelerinde Türkiye’nin problemli olduğu yolundaki algıları derinleştirdi. Bu algıların başlangıcı aslında Ankara’nın 2003 yılında ABD’nin Irak’a karşı kuzey cephesini açabilmesi için Türk topraklarının kullanmasına izin verilmemesi yönündeki kararına kadar gitmektedir.

....Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kısa bir süre önce Suriye’deki bazı PYD hedeflerini havadan bombalamasının Washington’da yol açtığı tepkilerin de ABD’nin bu kararı aldığı süreçte etkili olduğu anlaşılıyor.

....Jeffrey, bu hava harekâtı nedeniyle Washington’un Erdoğan’a 'öfke duyduğunu' yazıyor."

(HABER MERKEZİ)