ABD Genel Kurmay Başkanı, Trump’ın darbe yapacağından endişelenmiş

ABD Genelkurmay Başkanı General Milley'in, 2020 seçimlerinde 'hile yapıldığını' iddia eden eski başkan Trump'ın darbe yapmasından endişelenerek, geçtiğimiz yıl bu ihtimale hazırlandığı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley ile diğer üst düzey komutanların, eski başkan Donald Trump ve müttefiklerinin 2020 başkanlık seçimlerinden önce iktidara darbe yaparak el koyma girişimi ihtimaline karşı resmi olmayan toplantılar yaptığı ileri sürüldü.

Washington Post muhabirleri Carol Leonnig ve Philip Rucker tarafından yazılan 'Tek Başıma Halledebilirim' (I Alone Can Fix It) adlı kitapta, Genelkurmay Başkanı ve diğer üst düzel komutanların Trump’ın seçimi kaybetmesi durumunda anayasayı ihlal etmesinden endişe duydukları anlatıldı. 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen seçimlerde 'hile yapıldığını' iddia eden Trump'ın açıklamalarından çok rahatsız oldukları ve komutanların iktidara yasa dışı yollardan en konulmasını engellemek amacıyla, Trump’ın hareketlerini protesto için nasıl ve ne zaman istifa edecekleri dahil acil durum planları yaptıkları belirtildi.

Milley'in  6 Ocak’ta Trump taraftarlarının ABD Kongre binasını basmasından sonra yardımcılarına "Bu Reichstag’tır" dediği belirtildi. Milley’in sözcüsü Albay Dave Butler, kitaptan yapılan alıntılarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Trump ise dün yayınladığı bir açıklamada, “Hiç kimseyle hükümete darbe yapma konusunda konuşmadım ve böyle bir tehditte bulunmadım. Çok saçma! Söylediğim için üzgünüm ama benim ‘darbe’ biçimim seçimdir ve eğer bir darbe yapacaksam bunu yapmak isteyeceğim en son kişi General Mark Milley’dir” dedi. Trump ayrıca, Milley’in 'kesinlikle darbe konusunda konuşacağı tipten bir insan olmadığını' söyledi ve 'darbelerle ilgilenmiyorum' dedi. (AjansBizim)