ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti

ABD'nin eski Başkanı Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından istifaya çağrılan Kimberly Cheatle görevi bıraktı.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingi sırasında vurulmasının ardından eleştirilerle karşı karşıya kalan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti. Cheatle'in istifası, dün Temsilciler Meclisi'nde katıldığı oturumda, eski başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtlamasının ardından geldi.

 Trump'a suikast girişimini, "Gizli Servisin çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı" şeklinde tanımlayan Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etmişti.

Mevcut ve eski başkanları korumakla görevli Gizli Servis'in Direktörü Cheatle, Trump'a yönelik silahlı saldırının 'hiç gerçekleşmemiş olması gerektiğini' söyleyerek "Nihai sorumluluk bende" demişti.

Trump'a yönelik saldırı sonrası güvenlik zafiyeti eleştirileri ile karşı karşıya kalan kurumun direktörü, şu açıklamalarda bulunmuştu: "Bana, silahlı saldırganın esasında potansiyel bir tehdit şüphelisi olarak tespit edildiği söylendi. Birimler söz konusu kişiyi bulmak için harekete geçti. Maalesef, olayların hızlı gelişmesiyle de birlikte, bahsi geçen kişinin sonunda yeri tespit edildiğinde çoktan çatıdaydı ve eski başkana ateş edebilmişti."

Cheatle, 2022'de ABD Gizli Servis Direktörü olmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)