ABD Hazine Bakanlığı hacklendi, 'olağan şüpheli' Rusya suçlamayı reddetti

Amerikan basını, ABD hazine ve ticaret bakanlıklarının yazışmalarının hackerlar tarafından izlendiğini öne sürdü. Rus hackerlardan şüphelenildiği belirtilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddederek "Amerikan basınının temelsiz girişimi' açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - ABD'de hazine ve ticaret bakanlıklarının iç yazışmalarının bilgisayar korsanları tarafından izlendiği belirtiliyor. FBI'ın Rus hackerlardan şüphelendiği belirtilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddetti.

Amerikan basınına konuşan kaynaklar, iki bakanlığın iç yazışmalarının bir süredir hackerlar tarafından izlendiğini ve şu ana dek tespit edilen siber saldırılardan çok daha fazlasının yaşanmış olabileceğini söyledi. Bir kaynak, elde edilen bilgilerin 'buzdağının sadece görünen kısmı' olduğunu beliritti.

Saldırının, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin cumartesi günü Beyaz Saray'da acilen toplanmasını gerektirecek kadar ciddi olduğu aktarılıyor. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Ullyot, 'saldırı kaynağının belirlenmesi ve çözüm bulunması için gereken tüm adımları atmakta olduklarını' açıkladı.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, bilgisayar korsanlarının bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren bir kurumun iç ağına sızdığı, FBI'ın ve siber güvenlik birimlerinin konuyu araştırdığı bilgisi verildi.

Bilgisayar korsanlarının kim olduğuna ve neyi amaçladığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynak, saldırıların arkasında Rusya'nın bulunduğunun düşünüldüğünü söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bu ithamı reddetti. Açıklamada, iddialar 'Amerikan basınının temelsiz girişimi' diye nitelendi. Bakanlık,  "Sorumlu olarak belirtiyoruz: Bilgi alanındaki saldırılar ülkemizin dış politik prensiplerine, ulusal çıkarlarına ve devletler arasındaki ilişkilerin nasıl kurulduğunu anlayışına aykırı. Rusya sanal ortamda ′saldırgan' operasyonlar gerçekleştirmiyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)