ABD, İngiltere ve Kanada'dan Ukrayna'ya 'silah sözü'

ABD, İngiltere ve Kanada liderleri Ukrayna'ya daha fazla topçu sınıfı silah gönderileceğini belirtti.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'ya daha fazla topçu sınıfı silah gönderme sözü verdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, liderlerin video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede, 'Ukrayna'ya verilen devamlı desteğin ve Rusya'yı sorumlu tutma çabalarının ele alındığı' ve Biden'ın Ukrayna'ya yapılacak ekonomik ve insani yardımı gündeme getirdiği kaydedildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Polonya, Japonya ve İtalya liderleri de görüşmede yer aldı.

Görüşmeye katılan Johnson milletvekillerine yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki savaşın topçu ateşinin yoğun olacağı bir çatışma olacağını ve Ukrayna'ya bu yönde yardımın yapılacağını söyledi. Trudeau da Ukrayna'ya topçu sınıfı ağır silah göndereceklerini belirtti. Fransa cumhurbaşkanlığından bir danışman ise müttefiklerin savaşın bitmesinden sonra Ukrayna'ya ne gibi güvenlik garantilerinin sağlanacağı konusunu ele aldıklarını kaydetti. (Amerika'nın Sesi)