ABD istihbaratı: YPG'liler PKK milisi

ABD istihbaratının Kongre'ye sunduğu son raporda, YPG için 'PKK milisi' ifadeleri kullanıldı. Raporda, "YPG muhtemelen bir çeşit özerlik arayışına girecek" denildi.

Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats’ın Kongre’ye sunduğu istihbarat raporunda, 'YPG'nin PKK ile ilişkili olduğu ve otonom bir bölge arayışında olduğu' ifade edildi. Raporda YPG için 'PKK'nın Suriye'deki milisleri' ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet gazetesinin Washington temsilcisi Cansu Çamlıbel'in haberine göre, ‘Dünyada tehdit değerlendirmesi’ başlıklı rapor Kongre’ye dün sunuldu. Raporun Ortadoğu bölümünde şu ifadeler yer aldı:

  • "YPG - PKK’nın Suriye’deki milisleri – muhtemelen bir çeşit özerlik arayışına girecek ancak Rusya, İran ve Türkiye’den dirençle karşılacak."
  • "Rusya ve İran Suriye’de uzun vadeli olarak varlık göstermeyi planlıyor; askeri üs haklarının yanı sıra petrol ve gaz arama kontratlarını garanti altına almaya çalışacaklar."
  • İran Suriye üzerinden Lübnan’a bir kara koridoru oluşturma arayışında.

ANKARA: BELGELERİ VERDİK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül rapor hakkında "ABD’deki bazı kurumlarda bu bilgi zaten mevcut. Esasen bu bilinmeyen bir şey değildir. Tüm bu konular ABD dışişleri bakanı geldiğinde de görüşülecektir. Her türlü bilgi belge muhataplarına verilmiştir" yorumunu yaptı. (Kaynak: Hürriyet)