ABD Savunma Bakanı: Suriye'ye saldırıyı dışlamıyorum

ABD Savunma Bakanı James Mattis'ten Suriye açıklaması: Şu an için askeri eylemi dışlamıyorum.

Abone ol

DUVAR - Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma banliyösündeki kimyasal silah iddialarının ardından ABD'den askeri saldırı tehdidi geldi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ''Kimyasal silah kullanımı konusunda Suriye'ye karşı askeri eylemi dışlamıyorum'' dedi.

Pentagon'da Katarlı mevkidaşını ağırlayan Mattis, ''Tüm kimyasal silahların ortadan kaldırılması anlaşmasının garantörü Rusya iken neden hala kimyasal silahlar kullanılmaktadır? Bakmamız gereken ilk şey bu. Katar ve diğer tüm müttefiklerimiz ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışarak bu meseleye bir yanıt vereceğiz… Şu an için hiçbir şeyi dışlamıyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump da dün 'iddiaların kanıtlanması halinde Suriye'nin ağır bedel ödeyeceğini' söylemişti. Bu sabah ise Palmira yakınlarında bir askeri üsse hava saldırısı düzenlenmiş, Rusya bundan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Suriye yönetimi kimyasal silah suçlamasını reddediyor; iddiaların, silahlı isyancılarla tahliye anlaşmasına varılmasından sonra ortaya atıldığına dikkat çekiyor. (Dış Haberler)