ABD solunda kim, kimdir?

Başkanlık seçimine hazırlanan ABD'de 'sol' ne durumda? Öne çıkan örgütler, partiler ve liderler kimler? ABD'de solun siyasete etkisi ne?

Amerika Birleşik Devletleri, üç devredir gergin, olaylı Başkanlık seçimleri yaşıyor. 2016’da Trump’ın iktidara gelişi ve 2020’de seçimi kaybetse de faşist bir kalkışmayla iktidara tutunmaya çalışması karşısında Demokrat Parti’nin aczi, bir yandan Amerika’da 1960’lı yıllardan bu yana ilk kez solun kitleselleşmesini sağlamış, bir yandan da aynı sol içinde Demokratlar’dan kopma olasılığını tartışılır hâle getirmişti. Şu andaki Başkan Joseph Biden’ın Filistin karşısındaki tutumu da kimi kilit önemdeki eyaletlerde Demokratlar’a oy vermekten uzaklaşma eğilimi doğurdu. Bu durumda ‘sol’un nasıl bir tutum alacağı, Harris-Walz ikilisinin desteklenip desteklenmeyeceği vb. en büyük tartışma konusu.

Peki nedir bu ‘sol’? Ülke siyasetinde etkisi nedir?

Haberin Devamı
Otomatik vitesli en ucuz 10 SUV RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar ABD solunda kim, kimdir? Akaryakıt fiyatları güncellendi: 18 Ağustos benzin, motorin fiyatları '2-1'e yatmak için Mourinho'ya bu kadar para vermeye gerek yok!' Hansi Flick açıkladı: İlkay Gündoğan, Fenerbahçe'ye mi geliyor?