ABD vatandaşları da artık Schengen vizesi alacak!

Türkiye'nin Brüksel'den serbest dolaşım hakkı talep ettiği bir dönemde, Avrupa Birliği ABD vatandaşlarına da vize zorunluluğu getiriyor. AB'nin yeni kuralları çerçevesinde, ABD vatandaşları 2021'den itibaren Schengen vizesi almak zorunda kalacak.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin (AB) yeni oluşturduğu seyahat kuralları çerçevesinde, ABD vatandaşları da artık Schengen Bölgesi'nde bulunan 26 ülkeye seyahat etmek için vize almak zorunda kalacak. 2021'de yürürlüğe girecek yeni uygulama ile ABD vatandaşlarının, Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) programı kapsamında vize başvurusunda bulunması gerecek.

ETIAS vizesinin 3 yıl geçerli olacağı ve Schengen Bölgesi'ndeki 26 ülkeyi kapsayacağı belirtildi. Elektronik bir sistem üzerinden yürütülecek bu yeni vize uygulaması çerçevesinde, Avrupa ülkeleri ABD dışında Brezilya, Kanada, Yeni Zelanda, Singapur, Japonya ve Venezuela dahil 60 ülke vatandaşından daha vize isteyecek. Mevcut koşullarda ABD vatandaşları Avrupa'da vize almaksızın 90 güne kadar seyahat edebiliyordu. (Dış Haberler)