ABD'de 2 trilyon dolarlık dev virüs paketinde uzlaşma sağlandı

ABD, korona virüsle mücadelede ülke tarihinin en büyük kurtarma paketini devreye sokmaya hazırlanıyor. Demokratların kontrolündeki Senato ile Trump yönetimi yetkilileri arasında, 2 trilyon dolarlık dev kurtarma paketi üzerinde uzlaşma sağlandı.

Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsünün ekonomik etkilerine karşı önlem olarak planlanan 2 trilyon dolarlık ekonomik kurtarma paketi konusunda Kongre’de uzlaşma sağlandı. Demokratların kontrolündeki Senato'nun liderleriyle Trump yönetimi liderleri paketin detayları konusunda uzlaştı.

Taraflar arasında günlerdir devam eden müzakerelerde partilerüstü uzlaşma sağlanmasıyla, Amerikan tarihinin en büyük kurtarma paketi devreye girmesi bekleniyor. Paketin Temsilciler Meclisi'ne sunulduktan hızla Trump'ın onayını alması bekleniyor.

Ayrıntılı metni henüz kamuoyuyla paylaşılmayan pakette, salgından en ağır etkilenen sektörler için 500 milyon dolarlık bir fon ayrılması, milyonlarca Amerikalı aileye yaklaşık 3 biner dolar yardım verilmesi, küçük işletmelere borçları için 350 milyar dolar ayrılması, işsizlik yardımı için 250 milyar dolarlık bir fon kurulması ve hastanelere 75 milyar dolar ayrılması gibi ayrıntıların yer alacağı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)