ABD'de bulunan 'gizemli monolit' kayboldu

ABD'nin Utah eyaletinde geçen hafta koyun sayan bir helikopter tarafından fark edilen ve uzaylılara uzanan komplo teorilerine konu olan 'gizemli monolit', gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Çölde bulunan monolitin artık yerinde olmadığı, kim tarafından nereye götürüldüğünün de bilinmediği açıklandı.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Utah eyaletindeki Red Rock Çölü'nde geçen hafta bulunan 'gizemli' metal monolit ortadan kayboldu. Bulunduğu günden bu yana uzaylılarla bile bağlantılandırılan ve çeşitli komplo teorilerine konu olan parlak metal monolitin, sosyal medyada ilgi konusu olması sonrasında 'gizemli bir biçimde' kaybolduğu açıklandı.

'YETKİLİLER KALDIRMADI'

Utah eyaletinin ilgili biriminden yapılan açıklamada, monolitin bilinmeyen 'kişi veya gruplar' tarafından 27 Kasım günü yerinden kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, 'özel mülk' sayılması nedeniyle monoliti yetkililerin kaldırmadığı bilgisi verildi. 

'Gizemli monolit', Utah Kamu Güvenliği Kurumu'nun koyun saymak için havalanan bir helikopteri tarafından 18 Kasım günü şans eseri fark edilmişti. Monolitin bir televizyon şovunun setinden kaldığı, bir sanat eseri olduğu ve uzaylılara ait olduğu yönünde çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

YERİ UYDU GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİ

Eyalet yetkilileri, monolitin fotoğraflarını kamuoyuyla paylaşmalarına rağmen 'meraklıların çölde kaybolmaması adına' tam yerini açıklamamıştı. Ancak internette uydu görüntüleri üzerinden yapılan eşleştirmeler sonrasında koordinatlar tespit edilmiş ve 'kaşifler' monoliti yerinde görmek üzere yola dökülmüştü.

Yaklaşık üç metre yüksekliğindeki monolitin söz konusu bölgeye nasıl dikildiği hâlâ bilinmiyor. Ancak metal kaide hakkında sosyal medyada sayısız iddia ortaya atıldı. Monolit, Amerikalı minimalist heykeltıraş John McCracken'ın heykellerine benzetildi; ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in 1968 tarihli efsanevi filmi '2001: Bir Uzay Macerası'nın hayranlarınca dikilmiş olabileceği öne sürüldü; uzaylılar tarafından dikildiği de iddia edildi. (DIŞ HABERLER)