ABD'de ilk korona aşısı yapıldı

Pfizer/BioNTech aşısına erken kullanım onayı verilen ABD'de, ilk aşı New York kentinde yapıldı. Yoğun bakım hemşiresi Sandra Lindsay, ülkede ilk aşılanan kişi oldu.

Abone ol

DUVAR - Pfizer/BioNTech aşısına erken kullanım onayı verilen ABD'de, ilk aşı New York kentinde yapıldı. New York'taki Long Island Yahudi Tıp Merkezi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Sandra Lindsay, ülkede ilk aşılanan kişi oldu.

'BEN BUGÜN UMUTLU HİSSEDİYORUM' 

Lindsay, New York Valisi Andrew Cuomo'nun da canlı yayından katıldığı bir törenle aşı olduktan sonra, insanların pandemiye son vermek konusunda aşının gücüne inanmalarını umduğunu söyledi. ABD'li hemşire, "Ben bugün umutlu, rahatlamış hissediyorum İyileşmenin yaklaştığını hissediyorum. Umarım bugün, tarihimizdeki çok acı verici bir dönemin bitişinin başlangıcı olur. Halkın, aşının güvenli olduğuna inanması için güven aşılamak istiyorum" dedi. 

TRUMP'TAN 'TEBRİK' MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump da, aşılama sürecinin başladığını Twitter'dan duyurdu. Trump, "İlk aşı yapıldı. Tebrikler ABD! Tebrikler DÜNYA!" mesajını paylaştı.

AMERİKAN TARİHİNİN EN KAPSAMLI AŞI OPERASYONU

Korona virüsü salgınında yaklaşık 300 bin ölüme sahne olan ABD, bugün ülke tarihinin en büyük aşılama operasyonunu başlattı. Amerikan İlaç İdaresi'nin (FDA) Pfizer/BioNTech aşısına cuma günü acil kullanım izni vermesinin ardından, 2.9 milyon doz aşı ülke çapında belirli noktalara dağıtıldı.

Aşılama, belirli hastanelerde öncelikli gruplar ile başlayacak. New York'ın yanı sıra Teksas, Utah ve Minnesota'daki hastanelerde de bugünden itibaren sürecin başlaması planlanıyor. Aşılar ilk olarak, ülke çapında kurulan 636 aşılama merkezinin 145'ine dağıtılacak. (DIŞ HABERLER)