ABD'de ırkçılık karşıtı protestolar: Bir kişi eylemcilerin üzerine aracını sürdü

ABD'nin New York eyaletinde polis şiddetine karşı düzenlenen protestolarda, bir kişi aracını eylemcilerin üzerine sürdü. New York Polis Teşkilatı sözcüsü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York eyaletinde mart ayında polis tarafından başına poşet geçirilen ve nefessiz bırakılarak öldürülen Daniel Prude'un görüntülerinin yayınlanmasının ardından Times Meydanı'nda düzenlenen polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı eylemlerde, bir kişi protestocuların üzerine aracını sürdü. New York Polis Teşkilatı (NYPD) olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve araç sürücüsünü bulmak için arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde perşembe akşamı Times Meydanı'nda düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolarda, bir kişinin aracını eylemcilerin üzerine sürdüğü kaydedildi. NYPD Sözcüsü Thomas Antonetti, sürücü hakkında soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Polis memurlarının vücut kameralarından elde edilen görüntülerde, Prude'un teslim olmasına ve elleri arkadan kelepçelenmesine rağmen polisin kafasına poşet geçirerek yere bastırdığı anlar kaydedildi. Sosyal medyada yayılan görüntüler büyük tepki topladı. 41 yaşındaki Prude'un öldürüldüğü Rochester kentinin Belediye Başkanı Lovely Warren, olaya karışan polislerin görevlerinin askıya alındığını ifade edip Prude'un ölümüne 'sistematik ırkçılığın neden olduğunu' söyledi.

Görüntülerde, sokakta çıplak bir şekilde teslim olan Daniel Prude'un, polisin uyarısının ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı, ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin ise zararsız ve kelepçeli bir şekilde yatan zanlının kafasına poşet geçirerek yere doğru bastırdığı kaydedildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Prude'un kardeşi Joe, Daniel'ın akıl sağlığı ile ilgili olarak geçirdiği bir kriz sırasında yardım almak için polisi aradığını söyledi. "Polisi kardeşim için yardım istemek adına aramıştım, linç edilmesi için değil" ifadelerini kullanan Joe, Daniel'ın polisin diziyle üstüne bastırmasının ardından nefes alamadığını söyledi.

Otopsi raporunda, 'fiziksel zorlama ile nefesinin kesilmesi üzerine gerçekleşen bir cinayet' ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)