ABD'de 'Kolombiya varyantı' endişesi: B.1.621 Florida'da yayılıyor

ABD'nin Florida eyaletinde, korona virüsünün ilk olarak Kolombiya'da görülen B.1.621 varyantının hızla yayıldığı açıklandı. Buna göre, yeni vakaların yüzde 10'u bu mutasyondan kaynaklanıyor.

Abone ol

DUVAR - ABD'de düşük aşılanma oranları ve Delta varyantı nedeniyle korona virüsü vakalarının endişe verici oranlarda yükseldiği Florida eyaletinde şimdi de B.1.621 varyantı nedeniyle panik yaşanıyor. İlk olarak Kolombiya'da görülen bu mutasyonun eyaletteki son vakaların yüzde 10'unu oluşturduğu açıklandı.

Dünyada Delta varyantı hızla yayılırken ABD ilk olarak Kolombiya’da görülen Covid-19’un B.1.621 mutasyonunun endişesini yaşıyor. Miami Üniversitesi'nin Florida'daki patoloji laboratuvarında incelenen koronavirüs vakalarının yaklaşık yüzde 10'unun B.1.621 varyantından kaynaklandığı açıklandı.

Jackson Memorial Hastanesi'nin yöneticisi Carlos Migoya, Miami Üniversitesi Hastanesi'nin patoloji laboratuvarında yapılan testlerde, vakaların yüzde 10'unda 'Kolombiya varyantı' görüldüğünü söyledi. Florida'nın Miami kenti ile Kolombiya arasında seyahatin bu varyantı da beraberinde getirdiğini belirten Migoya,  B.1.621'in hızlı yayılımı için "Gerçekten şoke edici bir durum" sözleriyle değerlendirdi.

Amerikan basını, Miami Üniversitesi Hastanesi'nin laboratuvarında çalışılan Covid pozitif vakaların yüzde 49'unun Delta, yüzde 26'ının Brezilya, yüzde 10'unun da Kolombiya varyantından kaynaklandığını yazdı. Newsweek'in haberinde, Delta varyantının sadece iki ay önce eyaletteki vakaların yüzde 2'sini oluşturduğu, sağlık yetkililerin şu an Kolombiya varyantının da benzer bir hızda yayılmasından endişelendiği belirtildi.

Kolombiya varyantının bulaşıcılık oranı şu an için bilinmiyor. Bununla birlikte, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ilk vakanın ocak ayında Kolombiya'da görüldüğünü, o tarihten bu yana varyantın 26 ülkeye yayıldığını ve çoğunluğu ABD'de olmak üzere bağlantılı vakaların haziran başından bu yana arttığını açıklamıştı.  

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu da geçtiğimiz hafta, B.1.621 varyantını araştırdıklarını, ülke çapında 16 vaka tespit edildiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)