ABD'de ölü sayısı 140 bini geçti

ABD'de korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 140 bini geçti. Vaka sayılarının artmaya devam ettiği Arizona ve Teksas gibi eyaletler, morgların dolma ihtimaline karşı soğutucuları hazır bulunduruyor.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını kontrol altına alamayan ABD'de vaka ve ölü sayılarındaki artış sürüyor. Son iki haftada 50 eyaletin 42'sinde vaka sayıları yükselmeye devam ederken, ölü sayısı da son bir gündeki verilerle 140 bini geçti.

Uzmanlar, tedbirlerin hafifletilmeye başladığı hazirandan bu yana görülen vaka artışlarının, ölümlere de yansımaya başladığını belirtti. Buna göre, ABD her hafta ortalama 5 bin can kaybına sahne oluyor. Komşu Kanada'da ise salgının başından bu yana kayıtlara geçen ölü sayısı 8 bin 800.

Ülkede en fazla can kaybı yaşanan bölgelerde morgların yeniden dolduğu ve cesetleri koyacak yer bulunamadığı belirtiliyor. Arizona eyaletinin en büyük kentlerinden Phoenix'e ev sahipliği yapan Maricopa County'de yaklaşık 280 cesedin tutulabileceği 14 soğutucunun hazır bulundurulduğu belirtiliyor. Teksas eyaletinde de San Antonio ve Bexar'da yaklaşık 180 cesedi birde tutabilecek beş soğutucu alındığı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)