ABD'de seçim günü saldırı planlamakla suçlanan 1 kişi tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı, seçim günü kalabalık bir yere saldırı planı yapmakla suçlanan 1 kişinin tutuklandığını duyurdu. Sanık, IŞİD'e yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanacak

Abone ol

DUVAR - ABD Adalet Bakanlığı, başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım'da "terör saldırısına hazırlandığı" iddiasıyla, Oklahoma'da yaşayan Afganistanlı Nasir Ahmed Tevhidi (27) adlı kişinin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklandığını açıkladı.

AA'nın haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, 2021 yılından bu yana Oklahoma'da yaşayan Tevhidi hakkında hazırlanan iddianameyi kamuoyu ile paylaştı.

İddianamede, IŞİD örgütü sempatizanı olduğu ve son dönemde iki "AK-47" tüfeği ve çok sayıda mermi edindiği belirtilen Tevhidi'nin, 5 Kasım'da kalabalık bir yere saldırı düzenlemeyi planladığına ilişkin bazı yazışmalarının ele geçirildiği aktarıldı.

Tevhidi'nin eşi ve çocukları için Afganistan'a tek gidiş yönlü bilet aldığı ve eşyalarını satışa çıkardığı gibi detaylara da yer verilen iddianamede, seçim güvenliği konusunda bu ve benzeri olası tehditlere yönelik hazırlıkların en üst seviyede tutulduğu belirtildi.

İddianamede, Tevhidi'nin sorgusu sırasında seçim günü kalabalık bir yere saldırı planladığını itiraf ettiği de ifade edildi.

IŞİD'e yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanacağı bildirilen Tevhidi'nin 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

(ANADOLU AJANSI)