ABD'de silahlı saldırı: Üç çocuk hayatını kaybetti

ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda üç çocuk yaşamını yitirdi, iki çocuk yaralandı.

Abone ol

DUVAR - ABD’nin Teksas eyaletinin Italy bölgesindeki bir evde düzenlenen silahlı saldırıda üç çocuk hayatını kaybetti, iki çocuk yaralandı. 

The Dallas Morning News yere haber sitesinin aktardığına göre, Stafford İlköğretim Okulu yakınlarındaki bir evde silahlı saldırı olduğu yönünde ihbar olan güvenlik görevlileri, dün (3 Mart) yerel saatle 16.00’da olay yerine gitti.

Yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yapan Ellis County Şerif Ofisi, bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşırken, WFAA-TV kanalı, ölen ve yaralanan beş çocuğun annesi olduğu belirtilen kadının gözaltında olduğunu aktardı.

ABD’DE 2 AYDA 93 KİTLESEL SİLAHLI SALDIRI, 3 BİNE YAKIN ÖLÜM

Teksas’ın Italy bölgesinde 2018 yılında da bir silahlı saldırı gerçekleşmiş, Italy Lisesi’nde yaşanan saldırıda 15 yaşında bir kız çocuğu yaralanmıştı. 

Öte yandan, ABD’deki kitlesel silahlı saldırıların kaydını tutan Silahlı Şiddet Arşivi’nin 1 Mart 2023’te paylaştığı güncel verilere göre, 2023 yılının ilk iki ayında ülkede 93 kitlesel silahlı saldırı gerçekleştirildi, bu saldırılarda 2 bin 975 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 170 kişi yaralandı. Silahlı şiddete maruz kalan kişiler arasında 130 çocuk da vardı. (DIŞ HABERLER)