ABD'de TikTok'a dava: Koyun kılığına girmiş kurt

ABD’nin Indiana eyaletinde Çin merkezli video paylaşım platformu TikTok’a dava açıldı. Mahkeme belgelerinde “TikTok, bir koyun kılığına girmiş kurttur” denildi.

Abone ol

DUVAR - ABD’nin Indiana eyaletinde başsavcı Todd Rokita, video paylaşım platformu TikTok’un çatı şirketi ByteDance’in eyaletin tüketici koruma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle TikTok’a dava açıldığını duyurdu. Platform hakkındaki şikayet dilekçesinde, uygulamanın algoritmasının uygunsuz içerikleri öne çıkardığı ve 18 yaşından küçük çocukların bu içeriklere maruz kaldığı belirtildi. 

BBC’de yer alan habere göre, açılan iki davadan birinde TikTok’un genç kullanıcıları uygunsuz içeriğe maruz bıraktığı, diğerinde ise TikTok’un Çin hükümetinin hassas kullanıcı bilgilerine erişim olasılığının üstünü örttüğü belirtildi. Mahkeme belgelerinde “TikTok, bir koyun kılığına girmiş kurttur” denildi.

İLK KEZ BİR ABD EYALETİ TIKTOK'A DAVA AÇTI

Rokita, ilk kez bir ABD eyaletinin TikTok’a dava açtığını belirtti. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) TikTok’un bir ulusal güvenlik endişesi oluşturduğunu açıklamıştı.