ABD'de yangınlar: 'Oregon toplu bir ölüm haberine hazır olmalı'

ABD'nin batı eyaletlerindeki yangınlarda ölü sayısı 30'u geçti. Bir yetkili, Oregon'un 'toplu bir ölüm haberine hazır olması' gerektiğini söyledi.

Abone ol
DUVAR - ABD'nin batı yakasındaki Oregon, Kaliforniya ve Washington eyaletlerinde yaklaşık üç haftadır devam eden yangınlarda ölü sayısı 30'u geçti. Sadece Oregon'da onlarca kişiden hâlâ haber alınamazken, BBC'ye konuşan bir yetkili eyaletin 'toplu bir ölüm haberine hazır olması' gerektiğini söyledi.

ONLARCA FARKLI YANGIN SÜRÜYOR

On binlerce kişiyi evlerini terk etmek zorunda bırakan yangınlarda New Jersey eyaletinin büyüklüğünde binlerce dönüm arazinin yok olduğu belirtiliyor. Yangınların dumanı, Oregon'un en büyük kenti Portland ile Kaliforniya'da Los Angeles'ın üzerini kaplamış durumda. Oregon'da 16 farklı noktadaki yangın kontrol alınmaya çalışırken, 40 bin kişi için zorunlu tahliye emri çıkarıldı. Hafta başında bir yaşındaki bir bebeğin öldüğü Washington'da da 15 büyük yangın sürüyor.

BIDEN: KÜRESEL ISINMA VAROLUŞSAL BİR TEHDİT

Yangınlar, Amerikan siyasetinin de gündemde. Başkanlık yarışının Demokrat adayı Joe Biden, dikkatleri küresel ısınmaya çekerek "İklim değişikliği, yaşam biçimimize karşı acil ve varoluşsal bir tehdit yöneltiyor" dedi. Biden, Başkan Donald Trump'ı bu gerçekliği inkâr etmekle suçladı. Trump ise yarın Kaliforniya'yı ziyaret edecek.

KALİFORNİYA VALİSİ: İKLİM TARTIŞMASI BİTMİŞTİR

Kaliforniya'nın Demokrat Valisi Gavin Newsom da, "İklim değişikliğine ilişkin tartışma bitmiştir. İklim aciliyeti ile karşı karşı karşıyayız. Bu gerçek" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)