ABD'den İstanbul seçimleri eleştirisi: Karar sıradışı, not ediyoruz

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimlerin iptal edilmesi konusunda ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ortagus "Meşru seçim sonuçlarının kabul edilmesi her demokrasi için esastır" dedi; "Biz de Türkiye’nin diğer dostları gibi bu sıra dışı kararı not ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, YSK tarafından 23 Haziran'da tekrarlanmasına karar verilen İstanbul seçimleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yapılan açıklamada, “özgür ve adil seçimlerin yapılması ve meşru seçim sonuçlarının kabul edilmesi her demokrasi için esastır” denildi.

'KARARI NOT EDİYORUZ'

Açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını onayladıktan sonra seçimi tekrar etme kararı almıştır. Biz de Türkiye’nin diğer dostları gibi bu sıra dışı kararı not ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

'AGİT, NATO MÜTTEFİKLİĞİ VE AB ÜYELİĞİNE UYGUN YAPILMALI'

Türkiye’nin “uzun ve onurlu bir demokrasi geleneğinden” geldiğine dikkati çeken ABD Dışişleri Bakanlığı açıklaması “Türk yetkililere bu (yeni) seçimi kanunlar çerçevesinde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT), NATO müttefiki olarak konumuna ve Avrupa Birliği’ne üyelik isteğine uygun şekilde düzenleme” çağrısı yapıldı. (Amerika'nın Sesi)