AB’den ‘Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in video konferans görüşmesi sonrasında Avrupa Birliği’nden (AB) açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazır olduklarını ifade etti.

Abone ol

DUVAR- Avrupa Birliği’nden (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız” açıklaması yaptı. Borrell, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen arasındaki video konferans görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

Erdoğan ile von der Leyen'in görüşmesinin ‘faydalı’ olduğunu vurgulayan Borrell, aralık ayındaki AB Zirvesi'nde Türkiye ile ilişkiler hakkında AB liderlerinin yaptığı görevlendirmeyi takip etmek üzere Dışişleri Çavuşoğlu'nu Brüksel'de ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 21 Ocak'ta Brüksel'i ziyaret etmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)