ABD'li araştırmacının hastalandığı mağarada yeni bir canlı türü keşfedildi

ABD'li dağcı ve araştırmacı Mark Dickey'nin rahatsızlanarak dokuz gün boyunca mahsur kaldığı ve Türkiye'nin en derin 3'üncü mağarası olan Morca'da yeni bir yangıç türü keşfedildi.

DUVAR - ABD'li dağcı ve araştırmacı Mark Dicley'nin 3 Eylül'de indikten sonra rahatsızlanarak mahsur kaldığı ve günler süren çalışmaların ardından 12 Eylül'de tahliye edildiği Türkiye'nin en derin 3'üncü mağarası Morca'da yeni bir yangıç türü keşfedildi. Söz konusu canlı türü, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Aydın tarafından literatüre kazandırıldı. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda