ABD'li komutan: Türk askeri hâlâ masada

ABD'nin Irak ve Suriye'deki operasyonunu komuta eden Korgeneral Townsend'den Rakka operasyonu hakkında açıklama: Türk güçlerinin katılıp katılmayacağını kendileriyle hâlâ tartışıyoruz.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin IŞİD'i Rakka'dan temizleme operasyonunda YPG'den yardım alıp almayacağı merakla beklenirken, Amerikalı üst düzey komutan Stephen Townsend Türkiye'nin harekâta olası katılımı hakkında "Bütün seçenekleri değerlendireceğiz. Şimdilik hiçbir şey masadan kalkmış değil" dedi.

ABD'nin Irak ve Suriye'deki operasyonunu komuta eden Korgeneral Townsend, "Türk güçlerinin Rakka operasyonuna katılmalarını bekliyor musunuz yoksa göz ardı mı edeceksiniz" sorusuna, "Hangi güçlerin Rakka operasyonuna katılacağına ilişkin bütün seçenekleri göz önüne alıp değerlendireceğiz. Şimdilik hiçbir şey masadan kalkmış değil. Bu konulara göz atıp planlamak için hala zamanımız var, bunu tüm ortaklarımızla yapıyoruz" yanıtını verdi.

Amerikalı komutan, 'Türk güçlerinin Rakka operasyonuna katılmalarını bekleyip beklemediği' ve 'operasyona Kürt güçlerin katılıp katılmayacağı’ sorusunu da, "Türk güçlerinin katılıp katılmayacağını kendileriyle hâlâ tartışıyoruz. Sayıları ve katkıları ne olur bilmiyorum" diye yanıtladı.

Townsend, Kürtlerin operasyona katılımları konusunda da "Öncelikle sayıları hakkında konuşmayacağım, sebebi düşmanın da bu açıklamaları izliyor olması. Belki bu toplantıyı da izliyorlardır. O yüzden rakamlara girmek istemiyorum. Ama evet, Kürtlerin Rakka operasyonuna katılmalarını bekliyorum. Gerçek şu ki Rakkalı Kürtler var, yerel Kürtler var, başka Kürtler var. Bunlar Suriyeli, Araplar, Kürtler, Türkmenler, hepsi Suriyeli ve Suriye’yi IŞİD’den kurtarmak için mücadele ediyorlar. Evet, Kürtlerin katılmalarını bekliyorum. Kimsenin Rakka’nın nüfus yapısını değiştireceğini de sanmıyorum" diye konuştu. (Dış Haberler)