ABD'li senatörlerden Pompeo'ya mektup: Türkiye'ye yaptırım uygulama zamanı geldi

ABD'li senatörler, S-400 sistemleri gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması için ABD hükümetine harekete geçme çağrısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya mektup yazan senatörler "Sabır gösterme zamanı geçti. Yasayı uygulama zamanınız geldi" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından yaptırım tasarısı hazırlayan ABD'li iki senatör, ABD hükümetine yaptırımların uygulanması için mektup yazdı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Cumhuriyetçi Parti senatörü Lindsey Graham ve Demokrat Parti senatörü Chris Van Hollen, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yazdıkları mektupta, Türkiye’ye S-400'ler nedeniyle yaptırım uygulanması gerektiğini, yaptırımların uygulanmaması halinde bunun diğer ülkelere “korkunç bir mesaj” göndereceğini savundu.

Mektupta, "Sabır gösterme zamanı geçti. Yasayı uygulama zamanınız geldi. Yasanın uygulanmaması, diğer ülkelere ABD yasalarının herhangi bir sonucu olmadan ihlal edilebileceği gibi korkunç bir mesaj verecektir” ifadelerini kullanıldı.

Lindsey Graham ve Chris Van Hollen, Türkiye’ye yaptırım uygulanması çağrısını en sık gündeme getiren isimler. İki senatör, S-400 alımı sebebiyle Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarı hazırlamıştı. Graham, 13 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sırasında Oval Ofis’te görüştüğü beş senatörden de biriydi.