ABD'li yetkililer: Afgan mülteci programı üçüncü ülkeler üzerinden yürütülecek

ABD'nin yeni Afgan mülteci kabulü için açıkladığı program üçüncü ülkelerden yürütülecek. Reuters'a konuşan yetkililer, başvuracak kişilerin Afganistan'dan kendilerinin çıkması gerektiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin çekildiği Afganistan'da Taliban'ın hedefinde kalan Afganlar için oluşturduğu yeni mülteci programını üçüncü ülkeler üzerinden yürüteceği iddia edildi. Reuters'a konuşan üst düzey ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, yeni programa başvuracak kişilerin Afganistan'dan kendilerinin çıkması gerektiğini söyledi.

Buna göre ABD, Afganların yeni mülteci programına başvurularını üçüncü ülkeler üzerinden alacak. Yetkililer, Washington'ın Afganistan'ın komşuları ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile olası sığınmacı akını hakkında temas halinde olduğunu da söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, işgal sürecinde özellikle ABD'yle olan bağlantıları nedeniyle Taliban tarafından hedef alınma riski altındaki binlerce Afganın ABD'ye yerleşmesi için yeni bir mülteci programı başlatıldığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)