ABD'nin en ünlü hastanesinde 900 çalışan koronaya yakalandı

ABD'nin ünlü araştırma hastanesi Mayo Clinic'te çalışan en az 900 kişinin son iki hafta içinde korona virüsü kaptığı açıklandı. Hastanede personel sıkıntısı çekildiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin dünyaca ünlü araştırma hastanesi Mayo Clinic'te çalışan 900'den fazla kişinin geçtiğimiz iki hafta için Covid-19'a yakalandığı açıklandı. Hastanenin klinik bölümünün yöneticisi Dr. Amy Williams, bu kişilerin yüzde 93'ününün virüsü hastane dışında kaptığını söyledi. Williams, hastane içinde enfekte olanların ise molalarında maskelerini çıkarıp yemek yedikleri sırada virüse yakalandığını belirtti.

Amerikan basını, Minnesota eyaletinde bulunan hastanenin ana binasında 1000'den fazla personel eksikliği yaşandığını yazdı. Mayo Clinic'te son dönemde virüse yakalanan sağlık çalışanlarının, pandeminin başından beri Covid-19 olan sağlık çalışanlarının üçte birini oluşturduğu belirtildi.

ABD'deki vaka artışından en çok etkilenen eyaletlerden biri olan Minnesota'da yeni önlemlerin alınması bekleniyor. Mayo Clinic'te Covid-19 hastalarına ayrılan yoğun bakım yataklarının tamamının dolduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)