ABD'nin kabin yasağına karşı Belgrad formülü

ABD'nin İstanbul uçuşlarında getirdiği kabin içine elektronik eşya alma yasağına karşı THY yolculara uçuşlarda tablet dağıtmaya başlarken, Atlasglobal ise çareyi Belgrad aktarmalı uçuşta buldu.

Abone ol

DUVAR - Atlasglobal, ABD'nin kabin yasağına karşı aktarmalı uçuş formülü buldu. 15 Mart’ta Sırbistan’ın Belgrad şehrine uçuşa başlayan Atlas Global, Air Serbia ile ortak uçuşla ABD’ye uçmaya hazırlanıyor.

Akşam'ın haberine göre, İstanbul-Belgrad, Belgrad-ABD uçuşu yapmayı planlayan şirket, mevcut Türkiye-ABD bilet fiyatlarının neredeyse yarısına satış yapmayı hedefliyor. Ortak uçuş için ABD’ye izin başvurularını yaptıklarını anlatan Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın, “Bu süreçler zaman alıyor. İzinleri alabilirsek altyapıyı oluşturacağız” dedi.

Kabin yasağı uluslararası platforma taşınıyor

YAZ AYLARINDA UÇUŞ HEDEFLENİYOR

ABD’nin uyguladığı kabin yasağı konusunda ise Özalçın, “ABD’ye seferi opere eden firma Air Serbia. Ona da kabin yasağı yok. Bu nedenle olmamasını ümit ediyoruz. Ancak İstanbul bağlantılı olacağı için net bir şey söylemek de mümkün değil. Uçuş izni için ABD’de Trump’ın dahi onayının olması gerekiyor. Bu nedenle kabin yasağı konusunda henüz bir şey söylemek erken olacak. Yaz aylarında ABD’ye uçuşlarımızın başlamasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Özalçın, bu sene Atlasglobal’de uçak içi eğlence sistemine Wi Fi’nın da ekleneceğini belirterek, “Ama kopyalanmaya yatkın konular olduğu için pek anons etmiyoruz” dedi. Özalçın ayrıca Atlasglobal'in uçan şeflerinden birinin Avrupa’da ödül aldığını ifade etti.