ABD'nin Suriye'deki üssüne İHA saldırısı

Suriye'nin Deyr El Zor vilayetindeki Ömer Petrol Sahası Üssü'ne düzenlenen saldırıda, SDG'nin en az 5 üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Deyr el Zor vilayetinde ABD askerleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi. Irak'taki İslami Direniş'in üstlendiği belirtilen saldırıda, SDG'nin en az 5 üyesinin hayatını kaybettiği açıklandı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 20 kişinin de yaralandığını aktardı. 

SOHR Direktörü Rami Abdel Rahman, "Gece yarısı Ömer Petrol Sahası'na düzenlenen insansız hava aracı saldırısında SDG özel kuvvetlerinden beş kişi öldü ve yaklaşık 20 kişi de yaralandı" dedi.

ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak 3 Şubat 2024 tarihinde Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu duyurmuştu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'nin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği bombardımanın "ABD'nin sadece gerginlik ve istikrarsızlığın artmasına yol açacak yeni bir maceracı ve stratejik hatası" olduğunu söylemişyi. ABD saldırılarında Irak'ta 16, Suriye'de 23 kişinin öldüğü bildirildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)