Abdullah Gül: İnşallah saldırılar önceden önlenir

Atatürk Havalimanı'ndaki IŞİD saldırısında yaralananları ziyaret eden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ihmal olup olmadığı sorusuna “Bunların hepsini detaylı biçimde ele alıp değerlendirmek gerekir. İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir" yanıtını verdi.

Abone ol

DUVAR - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Atatürk Havalimanı'ndaki silahlı ve bombalı saldırıda yaralananları Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Doktorlardan bilgi alan Gül ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı lanetlediğini belirten Gül, “Bu tip terör organizasyonlarının dini kullanmaları, İslam'ı kullanmaları nasıl bir zihniyete saplandıklarını acı acı göstermektedir. Bütün bunlara karşı dayanışma içerisinde durmak, akıllı mücadele etmek gerekir. İnşallah bu tip olaylar önceden önlenir" dedi.

Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı iddialarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Gül, ilk izlenimin bu yönde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Siz de biliyorsunuz ki Suriye'deki kaos, oradaki boşluk, oradaki vakum çok büyük, terör örgütlerini besliyor. Bir an önce oranın kurutulması için de uluslararası camiayla hep beraber hareket edip netice almak gerekir. Ben bir kez daha bütün hastalara şifa diliyorum. Doğrusu terörle mücadelede hepimiz dayanışma içerisinde olmamız lazım. Hem bunu göstermek hem de moral vermek için hastaları ziyaret ettim. Bütün doktorlara, herkese çok teşekkür ediyorum."

Gül, son zamanlarda yaşanan saldırılarda ihmal olup olmadığına ilişkin soruya da, "Bunların hepsini detaylı biçimde ele alıp değerlendirmek gerekir. Onların da muhakkak yapılıyor olduğuna inanıyorum" şeklinde yanıt verdi. (DHA)