ABD'yi korkutan senaryo: Yeni bir iç savaş

ABD, seçim yenilgisini kabul etmeyen eski başkan Trump'ın destekçilerinin düzenlediği Kongre baskınının birinci yıl dönümünde, bir iç savaş ihtimalini tartışıyor.

DUVAR - ABD, geçtiğimiz sene seçim sonuçlarını reddeden Donald Trump'ın destekçilerinin düzenlediği Kongre baskınının yıl dönümünde muhtemel bir 'ikinci iç savaş'ı tartışıyor. Ülkedeki kutuplaşmanın giderek arttığı ve Cumhuriyetçi Parti içinden otoriterliği kabul eden seslerin yükseldiği bir dönemde, bazı uzmanlar Trump'ın destekçilerinin başı çekeceği, Kuzey İrlanda benzeri bir silahlı isyan olasılığından söz ediyor.

Tartışmanın merkezinde eski CIA uzmanı Barbara Walter'ın bu öngörüde bulunduğu yeni kitabı yer alırken, önde gelen bazı medya kuruluşları da bu ihtimali ele alan analizler yayımladı. Bu teze karşı çıkan uzmanlar ise iç savaş ihtimalinin abartılı olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları