Açıklanmayan sınavın sonuçları ile başvuru

9 Temmuz'da yapılan YÖKDİL sınavı sonuçlarını adaylar, Gazi Üniversitesi yüksek lisans programlarına online başvuru yaptığı sırada öğrendi. Kısa sürede üniversitenin yüksek lisans başvuru ekranı çöktü.

Abone ol

ANKARA - Gazi Üniversitesi yüksek lisans programlarına başvurular 26 Temmuz 2017 tarihinde başladı. Adayların online olarak yaptıkları başvurular sırasında sonuçları açıklanmayan YÖKDİL sınavının sonuçları ile karşılaştılar. Adayların geçmiş sınavlardaki ALES, YDS ve YÖKDİL sonuçları ilgili bölümlere sistem üzerinden yüklendi.

Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin YÖK desteğiyle düzenledikleri ve lisans üstü başvurularda kullanılan YÖKDİL sınavı ise 9 Temmuz 2017 tarihinde yapıldı. YÖKDİL sınav sonuçları henüz tüm adaylara ilan edilmedi. Gazi Üniversitesi yüksek lisans başvurusu için bilgilerini güncelleyen adaylar 9 Temmuz'da yapılan YÖKDİL sonuçları ile karşılaştı. Tüm adaylara ilan edilmeden yüksek lisans başvurusu sırasında sonuçların öğrenilebildiği kısa sürede sosyal medya üzerinden yayıldı. Bunun üzerine Gazi Üniversitesi online başvuru sistemi YÖKDİL sonuçlarını öğrenmek için giren adaylar nedeniyle kısa sürede çöktü.